Owen JonesBusiness and EconomicsChavs: The Demonization of the Working Class

Chavs: The Demonization of the Working Class (9781844678648)

Marka : Owen Jones
Tedarikçi : Verso

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2012

In modern Britain, the working class has become an object of fear and ridicule. From Little Britain's Vicky Pollard to the demonization of Jade Goody, media and politicians alike dismiss as feckless, criminalized and ignorant a vast, underprivileged swathe of society whose members have become stereotyped by one, hate-filled word: chavs.

In this acclaimed investigation, Owen Jones explores how the working class has gone from "salt of the earth" to "scum of the earth." Exposing the ignorance and prejudice at the heart of the chav caricature, he portrays a far more complex reality. The chav stereotype, he argues, is used by governments as a convenient figleaf to avoid genuine engagement with social and economic problems and to justify widening inequality. Based on a wealth of original research, Chavs is a damning indictment of the media and political establishment and an illuminating, disturbing portrait of inequality and class hatred in modern Britain. This updated edition includes a new chapter exploring the causes and consequences of the UK riots in the summer of 2011.

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2012